Elfogadta az Országgyűlés a pedofil ellenes törvénycsomagot

Az Országgyűlés 157 igen, egy nem szavazat mellett elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló javaslatot.

Köszönjük azoknak az Országgyűlési képviselőknek, akik megszavazták a gyermekek védelmét szolgáló törvényt!

Szerk:
Informatikai igazságügyi szakértőként volt kirendelésem pedofil ügyben, amikor ilyen személyek számítógépeit kellett vizsgálni. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy gyomor kellett a képek nézegetéséhez és vizsgálatához. Nem kívánom senkinek ennek a megtapasztalását, mert nekem felfordult a gyomrom és a hányinger kerülgetett.

Az előterjesztésre a kormánypárti képviselők, illetve a Jobbik mondott igent, a többi baloldali párt ugyanakkor bojkottálta a szavazást.

Álláspontjuk szerint a kormány a pedofil ellenes törvényben melegellenes módosításokat vitt bele, így az „az LMBTQ emberek elleni uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről szól”.

Mivel az elmúlt években többször felháborodást keltett, hogy a bíróságok nem egyszer kifejezetten enyhe ítéleteket hoztak a pedofil ügyekben, a Fidesz-frakció ezért egy átfogó törvényjavaslatot készített elő, amelyet Kocsis Máté frakcióvezető nyújtott be az Országgyűlésnek.

– Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Az elfogadott törvény alapján:

 • a korábbi ígéreteknek megfelelően létrejön egy név szerint kereshető pedofil nyilvántartás;
 • szigorodnak a büntető törvénykönyv vonatkozó részei. Ennek fontos eleme, hogy a gyermekek molesztálásáért az eddiginél súlyosabb büntetés jár. Új minősített esetek lesznek, ha a pedofil bűncselekményt 12 év alattival szemben vagy hivatalos személyként követik el, sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva, illetve ha különös visszaesőként követik el;
 • bizonyos munkahelyekről kitiltják a pedofilokat;
 • nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni ezeket a típusú bűncselekményeket;
 • a legsúlyosabb pedofil bűncselekmények pedig nem évülnek el, és kitolódik az elévülés kezdete.

A most elfogadott törvényt kiegészül azzal, hogy hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

Erről a szavazás előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Rétvári Bence úgy fogalmazott: a törvény egyrészt megvédi a gyermekeket a pedofil bűnelkövetőktől, másrészt rögzíti azt, hogy a nevelés a szülők dolga, és ebbe senki sem szólhat bele sem az óvodában, sem az iskolában:

Ez az a pont, ami miatt a magyar baloldal kivonul a szavazásról, mert meg akarják tagadni a szülőktől azt a jogot, hogy ők válasszák meg a gyermekek nevelését, és azt nem bízzák Soros György valamelyik szervezetének átnevelőprogramjára – mondta az államtitkár.

Tény, hogy a baloldal állításaival szemben:

 • gyermekvédelmi, pedofil ellenes törvénycsomagról van szó
 • fontos alapelv, hogy a gyerek szexuális nevelése a szülő joga, abba nem szólhat bele sem az állam, sem a médiaportálok, sem az érzékenyítő civil szervezetek
 • a jogszabály a nagykorúakra nem vonatkozik, Magyarország szabad ország, felnőttként mindenki úgy él, ahogy jónak látja.

Forrás: magyarnemzet.hu

A kérdés az, hogy mit bízzunk ezekre? A gyermekink nevelését, vagy tartsuk tőlük távol. Mi az utóbbira szavaztunk volna, ha megkérdezik a véleményünket.

Hozzáolvasásra ajánlott posztjaink:

 1. Miért nem támogathatja egy keresztény az azonos neműek házasságát?
 2. Tényleg muszáj az összes gimnazistának ebből a könyvből tanulnia? – Igen
 3. Szülők tiltakoznak a transzgender klinikák előtt

Legolvasottabb írások466 times!

Print Friendly, PDF & Email