Schneider: megengedett a férfiak számára a Szent X. Pius Papi Testvériség szemináriumaiba való belépés

A Szent X. Pius Papi Testvériség nem törekszik a skizmára – mondta Athanasius Schneider püspök a Fatimai Miasszonyunk Testvériségnek (január 13., videó alább).

Elmagyarázza, hogy a Vatikán többször kijelentette, hogy a Szent X. Pius Papi Testvériség nem skizmatikus, hanem csak “szabálytalan kánoni helyzetben(Szerk.: rendezetlen) van – mintha a Vatikán törődne az egyházjoggal.

Ladaria bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa egy nemrég adott interjúban azt mondta, hogy a Szent X. Pius Papi Testvériség “nem áll az Egyházon kívül“. Schneider ezt “a Vatikán egyik magas rangú tisztviselőjétől való megerősítésnek” nevezi.

A közösség látható jele számára, hogy a Szent X. Pius Papi Testvériség a szentmise alatt megnevezi Ferencet és a helyi püspököt. Csak a “rendkívüli, óriási válság” miatt nem tudja a Szent X. Pius Papi Testvériség a Vatikán teljes ellenőrzése alá vetni magát”. Nem volt garanciájuk arra, hogy teljes mértékben a katolikus hit és liturgia szerint éljenek“, ahogy az Ecclesia közösségeknek most “sincs teljes garanciájuk arra, hogyan folytassák működésüket“.

A válság kifejeződik a II. vatikáni zsinat kétértelmű szövegeiben, a Szentszék olyan gyakorlataiban, mint a vallásközi párbeszéd és maga a Novus Ordo, amely részben aláássa a mise áldozati jellegét (pl. az áldozati ima).

Ezért Schneider elfogadhatónak tartja, ha egy fiatalember belép a Szent X. Pius Papi Testvériség szemináriumába. Figyelmeztet azonban az “egyházi gettó” veszélyére, és azt mondja a Szent X. Pius Papi Testvériségnek, hogy “meg kell nyílniuk” és “ki kell fejleszteniük a római egyház és az Apostoli Szentszék iránti szeretetet” – mintha ez a zsinati egyház sajátossága lenne.

Forrás: gloria.tv

Szerkesztő:
2022. szeptemberében 24 fiatalember (köztük egy magyar) kezdte meg papi tanulmányait Németországban, a zaitzkofeni szemináriumban. Imádkozzunk értük, különösen a magyar fiatalemberért. A tanulmányait most kezdő szeminarista már a harmadik fiatalember aki tanulmányokat folytat Zaitzkofenben, és 2023. július 1.-n pedig pappá szentelődik az első magyar “piuszos” pap. Deo gratias

Legolvasottabb írások340 times!

Print Friendly, PDF & Email