Volt homoszexuális máltai férfi “megtérési terápia” vádjával néz szembe,

mert bibliai értékeket hirdetett. Matthew Grech, egy máltai volt homoszexuális, akinek büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie, amiért megosztotta megtérésének történetét, és a máltai televízióban “megtérési terápiát” hirdetett.
Néhányunk számára kínos lehet a házasság és más életpárti kérdések védelme egy családi összejövetelen, néha azzal a váddal, hogy gyűlöletkeltőek vagyunk és hasonlók. Képzeljük el azonban, ha a házasság bibliai szemléletének népszerűsítésével akár börtönbüntetésre is számíthatunk.

Mai vendégem Matthew Grech, egy máltai keresztény és egykori homoszexuális, aki most büntetőjogi vádakkal néz szembe, amiért a máltai televízióban megosztotta megtérésének történetét és az úgynevezett “konverziós terápiával” kapcsolatos nézeteit.

Még januárban Grech-et és az egyik televíziós műsor házigazdáit beidézte a máltai rendőrség, mert megsértették az országban a konverziós terápia népszerűsítésére vonatkozó tilalmat.

“Gyakorlatilag meg kellett jelennem a rendőrségen. Elkísért az ügyvédem, és megadták nekünk azoknak a nevét, akik feljelentettek minket” – mesélte Grech.

“És az egyikük csak azért tűnt ki számomra, mert felismertem a nevét és a vezetéknevét” – folytatta Grech. “És egy eljárás után kiderült, hogy ez a három ember [aki megvádolt minket] … kapcsolatban áll a máltai kormánnyal, kapcsolatban áll a máltai melegjogi mozgalommal, és kapcsolatban áll az Európai Unióval is. Szóval azt gondoltuk, ‘Hűha, mintha itt magas rangú hatóságokkal lenne dolgunk, akik egy állampolgárt, egy keresztény állampolgárt vesznek célba’.”.

Grech azt is elmondta, hogy bár “bizarrnak” találja a jelenlegi helyzetét, de szükségesnek tartja.

“Az ember nem várná el, hogy ez egy európai országban történjen, különösen nem Máltán, amelynek… keresztény öröksége van, és [Szent] Pál apostol a szigetünkön szállt le. És ez szívszorító, ha belegondolunk. De ilyen csatákat kell vívni a mi korunkban, és valakinek… hajlandónak kell lennie arra, hogy ezen keresztülmenjen”.

Bár nincs tudomása arról, hogy Máltán lenne példa “megtérési terápiára”, Grech elmondta, hogy amit ő és a gyülekezetének emberei a házasság bibliai szemléletét hirdetik, és ennek következtében rágalmak, gyűlölet és támadások tárgyává váltak. Azt is elmondta nekem, hogy szerinte a törvény célja a Biblia betiltása.

“Megpróbálják betiltani Isten szavát, mert maga a Szentírás nagyon világosan beszél a homoszexualitás bűnös gyakorlatáról” – mondta Grech. “És így … ha ténylegesen elemezzük a törvényt és azt, ahogyan az Máltán meg van írva, azt mondhatnánk: ‘Nos, mennyi időbe telik, hogy még most is arról beszéljenek, hogy megpróbálják betiltani a Bibliát, mert ahhoz, hogy ez teljesen hatékony legyen, a Bibliát is be kellene tiltani. Milyen felháborító lenne ez?””

“Maga a törvény ideológiai, és vallási, mert van egy hitrendszere…” – hangsúlyozta.

“A törvény mögött álló emberek nem állíthatják, hogy nem vallásosak. Nagyon is véleményvezéreltek a témában, és nem hagynának teret más véleménynek. Tehát ez nagyon diktatórikus. És így próbálják elhallgattatni a keresztény hitet, mert a keresztény hit a fő hang a szexuális perverzió és a szexuális erkölcstelenség ellen. És ez az igazi napirend, amiről nem beszélnek. És ez minden bizonnyal így érződik Máltán.”

Az ellene felhozott vádak ellenére azonban Grech bizakodóan tekint a küzdelembe, amelyben találja magát. Szerinte, miközben a politikai baloldal üldözi a keresztényeket és más ellenzéki hangokat, és a törvény a szólás minden formáját érintheti, ő és a vele lévő emberek “úgy érzik, hogy Isten az, aki a csatákat értünk vívja”.

Optimizmusától függetlenül arra figyelmeztet, hogy “a sötétség határozottan sötétebbé válik”, és hogy a szülőknek hangosan kell fellépniük az iskolákban a baloldali programmal szembeni ellenállással szemben. “Nem engedhetik meg maguknak, hogy passzívak legyenek” – mondta nekem. “Nagyon is a döntéshozatali folyamat részének kell érezniük magukat, ahol csak lehet, még Máltán is, mert … látjuk, hogy emberek kezdeményezésekkel állnak elő, hogy a gyerekeket a nemek nélküli világ felé indoktrinálják. És ha nem vagyunk óvatosak, ha nem vagyunk éberek, ez áradatként fog beáramlani, és egyszerűen el fogja söpörni a mi generációnkat ezzel az erkölcstelenséggel”.”

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások115 times!

Print Friendly, PDF & Email